Inloggningen avbruten
Stäng
Felaktiga inloggningsuppgifter
Stäng
Inloggningsuppgifter saknas
Stäng
Inloggningen lyckades
Felaktiga inloggningsuppgifter
Produkten har lagts i din varukorg
Signeringsprocessen avbruten
Transaktionen kommer nu att behandlas.

Lagen om penningtvätt

Lagen säger att banker måste vara säkra på att de transaktioner som utförs är lagliga och inte har koppling till något brott. Lagen innebär att bankpersonal är skyldig att ställa frågor om vissa transaktioner och ibland måste be om legitimation för att säkerställa vem som utför transaktionen.

Lagen omfattar åtgärder mot penningtvätt/finansiering av terrorism och bygger på ett direktiv från EU. Reglerna berör i stort sett hela Europa och omfattar förutom banker även inlåningsföretag, valutaväxlare, advokater, fastighetsförmedlare, revisorer och företag som handlar med dyra varor, till exempel antikviteter, konst, ädelstenar, metaller, skrot eller transportmedel.

Hur påverkas du som kund av reglerna?
Resurs Bank måste göra en bedömning av risken för att banken används för penningtvätt eller terroristfinansiering. Det är därför nödvändigt för Resurs Bank att ha en god kunskap om dig som kund och dina affärer när affärsrelationen inleds.

Om du vill bli kund hos Resurs Bank kan du behöva besvara några frågor så att vi förstår ditt syfte och dina behov av våra banktjänster. Det är också obligatoriskt att legitimera sig om du vill bli kund. Legitimationskravet gäller även vid vissa löpande transaktioner. Alla frågor som ställs är utifrån de nya lagkraven, all kundinformation behandlas konfidentiellt och banksekretessen gäller som tidigare.

När det gäller juridiska personer (till exempel företag och föreningar) måste banken kontrollera vem som är den verklige huvudmannen för den juridiska personen. Utöver att det är obligatoriskt för den juridiska personens företrädare att legitimera sig kan frågor om ägarförhållanden, exempelvis vem eller vilka som kontrollerar minst 25 procent av företaget, förekomma.

Här hittar du mer information från Bankföreningen om penningtvätt

Supremecard.se använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på webbplatsen. Genom att klicka på "Jag accepterar" samtycker du till att cookies används.